Velkommen til Skave Børnehus - vuggestue & børnehave

Gl. Borbjergvej 6a, Skave
7500 Holstebro
Tlf. 96 11 57 35
skave.boernehus@holstebro.dk

Åbningstider
Mandag til torsdag: 6.30-17.00
Fredag: 6.30-16.00

Børnehuset er bygget i 1997 – et gedigent byggeri med gode fysiske rammer og god plads. Børnehuset består af vuggestue – Spirevippen med 12 børn og 2 børnehavestuer – Søløven og Delfinen med ca. 20-25 børn på hver stue. Vi bestræber os så vidt muligt på at tilgodese områdets pasningsbehov.

I Skave Børnehus lægger vi vægt på:
– at give børnene en god hverdag med omsorg, nærvær og tryghed.
– at vores pædagogik bygger på den anerkendende tilgang til barnet.
– at børnene bliver mødt af glade engagerede voksne, der udvikler og udfordrer dem.
– at det skal være et rart sted med en god stemning for børn, forældre og personale.
– at vi har et tillidsfuldt samarbejde med forældrene.

Børnehuset har en kæmpe legeplads på 10.000 m2. Her er der frisk luft, højt til himlen, med mulighed for kropslige udfoldelser. Der kan leges med sand, vand og jord, klatres i træer, bygges huler, gå på opdagelse efter småkravl, følge årstidernes skiften, lege med ens bedste ven osv. Her er der mulighed for at børnenes fantasi og kreativitet kan få frit løb.

I sommerhalvåret har vi et par geder gående i en indhegning på legepladsen, til stor glæde for børnene.

Udviklingsprojekt: Wellness i børnehøjde

Forskning viser, at op mod hvert 5. barn i daginstitutioner og skoler har stress symptomer. Det er et resultat af alle de indtryk, valg og muligheder, der findes i det moderne samfund.
Skave børnehus ønsker at udvikle og opbygge børns kompetencer, så de får øgede muligheder for at undgå stressfælden. Med alle de indtryk, valg og muligheder, som børnene bliver stillet overfor i det moderne samfund, er det vigtigt at have stressfælden for øje helt ned i vuggestuealderen. Skave børnehus har gennem flere år arbejdet med hvilestund, fodbad, berøringsmassage og mindfulness med stor succes. Dette arbejde skal med udviklingsprojektet opkvalificeres og udvikles ved at lave et målrettet projektforløb.

Målgruppen er børn i alderen 0-6 år, som skal lære at mærke sig selv, finde ro i en travl hverdag og få implementeret enkle redskaber til at begå sig i et samfund med stress, helt ned i børnehøjde.

Personalet skal ligeledes opkvalificeres, så Skave børnehus i højere grad kan profilere sig på området og være inspiratorer for andre institutioner.


LÆS OM DAGPLEJEN HER...


 

VELKOMMEN TIL SKAVE OG HOGAGER

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk