Genbrugs jul og glade børn - historie fra Skave Børnehus

”Jeg kunne slet ikke sove i nat, sådan glædede jeg mig. ” Victoria på 5 år, fortæller med glæde i stemmen til personalet på Skave genbrug, hvor meget hun har glædet sig, til at skulle på besøg og pynte juletræet i butikken.

Sammen med sine jævnaldrende har hun klippet nisser, engle, hjerter og juletræer og lavet guirlander, som i dag skal hænges på juletræet. For andet år i træk, har Lis og Børge Jensen fra Skave genbrug taget kontakt til Skave Børnehus, for at få hjælp til at skabe julestemning i butikken i Skave.

Både børn og voksne er forventningsfulde og nyder hinandens selskab. Børge finder stigen frem, så børnene også kan få pyntet træet i toppen. Straks stiller børnene sig helt uopfordret i en lang række, for at komme en tur op på stigen med deres hjemmelavede julepynt.

Da træet er pyntet færdigt tæller børnene til 10 og Børge sørger for at lyset på træet bliver tændt. Både børn og voksne er helt tilfredse med resultatet.

 

En af drengene fortæller, at han skal have sin mor med hen og se træet og straks er der flere af børnene, der vil invitere forældrene med en tur i butikken. Ingen tvivl om at børnene er stolte over selv at have lavet julepynten til årets juletræ.

Efter endt pyntning inviteres børnene i køkkenet, hvor de får serveret Lis` hjemmebagte boller og småkager. Der er en dejlig stemning. Børnene bliver introduceret for ordet taknemmelighed, ingen ved helt hvad det betyder, men efter en god snak om, at personalet er taknemmelige for at de ville pynte træet og at vi er taknemmelige over at være inviteret, er de ikke længere i tvivl om betydningen af ordet taknemmelighed.

Børnene synger en af deres ynglings sange ”lille Kat” og Elna, Lis og Børge klapper og roser børnene for deres sang.
Børge fortæller børnene, at alle må få en ting med hjem fra julebordet. På vej ud af køkkenet, går Freja, forbi Lis og Elna, tar om deres ben og giver dem et kram. Ord er ikke nødvendige. Lis fortæller efterfølgende, at det var meget rørende at opleve, den lille piges taknemmelige kram.

Det er en vidunderlig oplevelse at se de 5-6 årige gå rundt om bordet og vælge lige præcis den ting, som betyder noget for hver enkelt. De har julelys i øjnene og flere spørger, om de må få det med helt hjem.

Juleklokker, engle og glaskugler pakkes sirligt ned i en pose til hvert barn og stolte drager børnene tilbage mod Skave Børnehus.

Rigere på oplevelser, nye ord og følelsen af, at det er dejligt at være noget for hinanden.

Næste dag fortæller forældre om børn, der havde sovet med deres juleting og en af drengene kunne ved morgenbordet i Børnehuset fortælle at taknemmelighed for eksempel kan være, når man bliver trøstet af en anden. Juletraditioner og fællesskabet længe leve.

VELKOMMEN TIL SKAVE OG HOGAGER

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk