Velkommen til landsbyerne Skave og Hogager

Både Skave og Hogager ligger ca. 12-15 km øst for Holstebro – med ca. 4 km imellem sig. I Hogager bor der ca. 150 indbyggere – mens der i Skave bor ca. 500 indbyggere inden for byskiltet. Herudover er der et større opland.

Selvom vi er to landsbyer med hver vores borgerforening – så bakker vi hinanden op – fordi vi tror på at vi sammen er stærkest. Her er plads til alle – så kig rundt på hjemmesiden og se hvad vi kan tilbyde.

 


 

I Hogager er der grunde til salg og der er både parcelhuse til salg samt flere lejeboliger.

I Skave er der i området:
- Villakvarter med store byggegrunde og med lukket stisystem til børnehave, skole, SFH  og idrætshal.
- Billige boliger – både til førstegangskøberen, børnefamilien og pensionisten.
- Mange boligtyper: eje, leje, andel og byg-selv, parcelhuskvarter og idylliske nedlagte landbrugsejendomme, velegnet til dyrehold og småerhverv.


Udtalelser fra nybyggere og tilflyttere i Hogager og Skave:


Udtalelse fra Marie, 35, Sygeplejerske og Alex, 33, møbelsnedker:

”Vi flyttede til Hogager fra Århus, da vi ønskede at vores børn skulle opvokse i et lille landsbysamfund.

Vi blev overraskede over hvor meget man egentligt kan få for pengene på landet. Hogager er en rigtig fin kombination af at bo i byen – hvor man hilser på naboerne og kommer hinanden ved – og samtidigt har naturen lige udenfor døren. Vi har bestemt ikke fortrudt at vi slog os ned her – og vi føler os rigtigt godt taget imod.”


 


Udtalelse fra Bettina, 40 år, lærer:

”Min familie og jeg valgte at flytte til Skave, for her fik vi rigtigt meget hus for pengene. Her er et stærkt lokalsamfund med mange fritidstilbud, og vi er tæt på skole, børnehave og sports­hal.

Der er mange handelsmuligheder i Skave – købmand, tankstation, frisør m.m. Noget at det bedste ved Skave er de rolige omgivelser og den skønne natur, samtidig med at det kun er 10 minutters kørsel fra Holstebro”.
 


 


Udtalelse fra Morten, 33 år, bygnings­konstruktør og Pernille, 30 år, sygeplejerske:

”Da vi skulle bygge hus, var vi på udkig efter en billig byggegrund med en god placering og med gode stiforbindelser – og fandt det i Skave. Vi ønskede at bo i et mindre bysamfund, hvor vi kunne give vores børn en tryg og rolig opvækst – og være en del af lokalbefolkningen, hvor man snakker med naboen og ikke blot hilser på hinanden. Her er der kort afstand til institutioner, skole og idrætsfaciliteter.
Og Skave har en god placering i forhold til mange større byer – Holstebro, Herning, Viborg, Skive – med mange jobmuligheder”.


Udtalelse fra Marie, 30 år, cater hos B&O og Mikkel, 32 år, ventilationsmontør

”Efter at have boet 6 år i Århus ønskede vi at flytte for at få mere plads og for at komme til at bo et sted, hvor man kommer hinanden ved. Vi fandt et super lækkert hus i Skave med masser af plads og fik en varm velkomst af vore naboer. Vi blev hurtigt ”indfanget” til at være med i Skave Byfestudvalg og kom derfor hurtigt til at kende en masse mennesker. Vi synes, at Skave er et trygt og hyggeligt sted at bo – og Mikkel har efterhånden vænnet sig til, at alle hilser på ham, også selvom han ikke kender dem endnu!”


Udtalelse fra Jane, 28 år, socialpædagog og David, 34 år, pædagog

”Da vi flyttede fra Holstebro til Skave, startede vi med at leje en mindre lejlighed, hvor vi boede et års tid. Vi ville gerne have vores eget sted og fandt et hus i Skave med masser af plads og i tip-top stand. Vi tror, at flere og flere børnefamilier flytter væk fra de større byer og til landsbyerne, da man her får meget for pengene og her finder en tryghed og et fællesskab, som ikke eksisterer i de større byer. Det har vi fundet her i Skave, hvor der også er mange forskellige foreninger, så man ikke kommer til at kede sig. ”


Udtalelse fra Dea, 32 år, finansøkonom:

”Som tilflyttere er vores familie blevet taget mere end godt imod af alle. Skave har en masse at byde på. Både socialt og sammenholds­mæssigt, idræt, foreninger, institution, skole, indkøb og en masse mere derimellem.
Kort sagt, et komplet, trygt og sjovt sted at bo for voksne og for børn at vokse op” 

 

VELKOMMEN TIL SKAVE OG HOGAGER

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk