Arbejdslørdag i Skave

Det summer af liv fra morgenstunden på Skave Skole, og så på en lørdag! Traditionen tro er det i samarbejde med lokalområdet igen arbejdslørdag på Skave Skole. Borgere, forældre, personale og børn udgør en mangfoldig skare på 110 prs, der med højt humør, entusiasme og arbejdsiver går ”all in”. Det er tid til den årlige arbejdsdag på skolen.
Dagen starter med fælles morgenmad, sponseret af Min Købmand i Skave og Sevel Bageri.

Listen over opgaver er lang, og der bliver efterhånden krydset en masse færdiggjorte projekter af på de 3 timer, der er sat af til arbejdet.

Fællesskabet blomstrer på denne dejlige forårsdag, landsbyens borgere og skolens personale kommer hinanden ved.
Byens multibane har længe trængt til en mere end kærlig hånd. Med hjælp fra Jem & Fix puljen ”I fixer, vi støtter” er det blevet muligt at få skiftet banderne omkring banen.
Derudover bliver Skaves Fælleshave udstyret med et drivhus, som blandt andet skal bruges som skolehave i skolens undervisning.

Men det er ikke det eneste, i og omkring skolen knokles der til fællesskabets bedste med rengøring, maling, oprydning og renovering. Alle klasselokaler får en tur, og der bliver ryddet grundigt op i krogene. Ved indgangspartiet bliver der etableret en info tavle. Udenfor etableres et kolbøttestativ og flere nye spændende spil, som også kan bruges i undervisningen. Desuden bliver udenoms arealerne shinet op med maling, lugning og forårsblomster.

Overalt høres glade stemmer og latter blandet med lyden af hamren og saven, alle bidrager med det de kan. Børnene hygger sig med at hjælpe til, der bliver blandt andet sørget for drikkevarer til de hårdtarbejdende frivillige. Der er også tid til en masse leg på kryds og tværs af årgangene.

Der bliver i den grad løftet i flok
Mens der arbejdes rundt omkring, sørger en lille flok af forældre for at lave en lækker velfortjent frokost. 

En lille investering på 3 timer en lørdag formiddag har en imponerende stor værdi for skolen, dens elever og lokalområdets sammenhængskraft. Det er virkelig, det er sandt. Entusiasme og viljen til fællesskab i lokalsamfundet gør en stor forskel, der vil have effekt for skole og lokalsamfund i lang tid fremover.


Jem & Fix har lavet denne video om Skaves Multibane efter de valgte at støtte vores projekt "renovering af multibane" i deres koncept "I fixer - vi støtter"


 

VELKOMMEN TIL SKAVE OG HOGAGER

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk